أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: 92. Surah al-Lail الخميس 27 أبريل 2017, 11:58 pm | |
| 92. Surah al-Lail [NOC, objawiona w Mekce] W imię Boga Litościwego i Miłosiernego. 1. Przysięgam na ciemność nocy gdy rozciągnie swe cienie, 2. Na dzień jaśniejący najczystszem światłem, 3. Na świętość Stwórcy mężczyzny i niewiasty. 4. Że gorliwość wasza rozmaitego doświadczy powodzenia. 5. Ten który daje jałmużnę, boi się Pana: 6. Wyznaje świętą wiarę objawienia. 7. Znajdzie łatwą drogę do szczęścia. 8. Ten zaś który rządzony chciwością myśli tylko o zebraniu bogactw, 9. A za kłamstwo uważa Islam. 10. Ten przykrą mieć będzie drogę do piekła. 11. Do czegóż posłużą mu bogactwa gdy zostanie pogrążonym w płomieniach? 12. Do mnie należyoświecanie was. 13. Do mnie wasze życie doczesne i przyszłe! 14. Grożę wam ogniem pożerającym, 15. I biada temu, kto stanie się jego ofiarą. 16. Niewiernemu który zaprzeczać będzie posłaniu Proroka. 17. A pobożny mieszkać będzie w miejscu zupełnie odmiennem. 18. On uczynił ofiarę z swych dostatków, aby zostać oczyszczonym. 19. Nie zaś aby dobre czyny zostały mu wynagrodzone. 20. Jedynie przez pragnienie podobania się Bogu. 21. Ten pewno zostanie zadowolony. |
|