أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: Al-Fajr الإثنين 31 ديسمبر 2018, 12:30 am | |
| Al-Fajr Makkan Ve jménu Boha, Milosrdného, Slitovného. (1) Při JITŘENCE (2) a nocích deseti; (3) při dvojitém a jednoduchém; (4) a při noci, když ubíhá! (5) Zdaž není v tomto přísaha pro muže rozumného? (6) Což neviděl‘s, jak naložil Pán tvůj s (kmenem) ‘Ád; (7) v Iramu, plném sloupoví, (8) jemuž rovného nebylo vytvořeno v (této) zemi? (9) A s (kmenem) Tsemúd, jenž tesal si (domy) ve skále v údolí? (10) A s Faraonem, jenž na kůl narážel? (11) Všichni svévoli v zemi páchali (12) a pohoršení (jen) v ní množili. (13) I snesl na ně Pán tvůj trestu bič, (14) neb Pán tvůj stále na číhané jest. (15) A pokud se týče člověka, kdykoli zkouší jej Pán jeho tím, že ctí zahrnuje jej a milostí, říká: „Poctil mne Pán můj.“ (16) A když zkouší jej tím, že odměřuje mu dary své, říká: „Pohanil mne Pán můj!“ (17) Nikoliv! Ale vy nectíte sirotka, (18) aniž vybízíte se navzájem k dávání krmě nuznému; (19) a hltáte dědictví (slabých) dravým hltáním; (20) a milujete bohatství láskou přílišnou. (21) Ale ne: když země roztlučena bude ranou za ranou: (22) a přijde Pán tvůj i andělé, v šiku za šikem: (23) a předvedeno bude v den ten peklo: - v den ten rozvažovati bude člověk! Však co plátno bude mu pak rozvažování? (24) Řekne pak: „Kéž byl bych pro svůj (nynější) život (dobré skutky) předeslal!“ (25) V den onen pak nikdo takovým trestem neztresce, (26) aniž kdo do takových spoutá pout! (27) Ó duše uklidněná, (28) navratiž se k Pánu svému,uspokojená, uspokojující — (29) vstupiž pak mezi služebníky mé, (30) a vstup do (zahrad) ráje mého! |
|