أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: Nooh الإثنين 31 ديسمبر 2018, 12:02 am | |
| Nooh Makkan Ve jménu Boha, Milosrdného, Slitovného. (1) Zajisté poslali jsme NOEMA k lidu jeho (řkouce): „Varuj lid svůj dříve než přijde na ně trest bolestný.“ (2) Řekl: „Lide můj, jáť jsem vám varovatelem zjevným; (3) abyste uctívali Boha a báli se jej a byli poslušni mne. (4) Odpustí vám viny vaše a poshoví vám do lhůty předurčené; zajisté, když přijde lhůta boží, nebude odložena: kéž byste si toho byli vědomi!“ (5) Řekl (pak): „Pane můj, zajistéť volal jsem lid svůj nocí i dnem: (6) však volání mé rozmnožilo v nich jen prchání. (7) A zajisté pokaždé, když volal jsem je, abys mohl odpustiti jim; zandali prsty uši své a zahalili se oděvem svým a setrvávali (v bludu svém) a vzpychnuli pýchou. (8) Pak volal jsem k nim hlasitě: (9) na to veřejně jsem k nim mluvil i tajně s nimi jednal v tajnosti, (10) a řekl jsem: „Proste za odpuštění Pána svého, neb on zajisté velkým jest v odpouštění. (11) Sešle na vás nebesa v dešti hojném: (12) a rozmnoží vám statky i děti vaše; dá vám zahrady a dá řeky vám; (13) proč tedy nechcete doufati v boží dobrotu? (14) Vždyť stvořil vás přec v tvarech postupných. (15) Což neviděli jste, jak stvořil Bůh nebes sedmero v poschodích, (16) a učinil měsíc, v nich světlem a slunce pochodní? (17) A Bůh dal vzrůsti vám ze země vzrůstáním: (18) pak dá vám navrátiti se v ni a ven vyvede vás vzkříšením. (19) Bůh pak jak koberec vám zemi rozprostřel, (20) abyste po ní chodili stezkami širokými.“ (21) Řekl pak Noe: „Pane můj, zajisté oni neposlechli mne a následují ty, jichž majetky a děti jediné zkázou je rozmnožili.“ (22) A lest vylstili velkou, (23) řkouce: „Neopouštějte božstev svých: dojista neopouštějte Wadda a Suwá'a, aniž Jaghútse a Ja'úqa a Nasra.“ (24) Tak v blud zavedli mnohé; v nepravostných pak rozmnožiti můžeš jen zbloudění. (25) Za hříchy své potopeni byli a uvedeni v oheň pekelný: a nenalezli kromě Boha pomocníků. (26) Řekl pak Noe: „Pane můj, neponech na zemi z nevěřících rodiny jediné, (27) neb kdybys ponechal je, zavedli by v blud služebníky tvé a rodili by jen hříšníky, velké nevěrce. (28) Pane můj, odpusť mi a rodičům mým a těm, kdož vstoupí do domu mého, jsouce věřícími, jakož i věřícím mužům i ženám; a záhubou rozmnož nepravostné!“ |
|