أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: Hâkka Sûresi الأحد 27 نوفمبر 2016, 6:33 am | |
| Hâkka Sûresi Eûzübillâhimineşşeytânirracîm Bismillâhirrahmânirrahîm [69.1] Gerçekleşecek olan; [69.2] (Evet) nedir o gerçekleşecek olan? [69.3] Gerçekleşecek olanın (kıyametin) ne olduğunu sen nereden bileceksin? [69.4] Semûd ve Ad kavimleri, kapılarını çalacak felâketi (kıyameti) yalan saymışlardı. [69.5] Semûd'a gelince: Onlar pek zorlu (bir sarsıntı) ile helâk edildiler. [69.6] Ad kavmi ise, uğultulu, kasıp kavuran bir fırtına ile mahvedildiler. [69.7] Allah onu, ardarda yedi gece, sekiz gün onların üzerine musallat etti. Öyle ki (eğer orada olsaydın), o kavmi, içi boş hurma kütükleri gibi oracıkta yere serilmiş halde görürdün. [69.8] Şimdi onlardan arda kalan bir şey görüyor musun? [69.9] Firavun, ondan öncekiler ve altı üstüne getirilen beldeler halkı (Lût kavmi) hep o günahı (şirki) işlediler. [69.10] Böylece Rablerinin peygamberlerine karşı geldiler, O da onları pek şiddetli bir şekilde yakalayıverdi. [69.11] Şüphesiz, su bastığı vakit sizi gemide biz taşıdık; [69.12] Onu sizin için bir ibret ve öğüt yapalım ve belleyici kulaklar onu bellesin diye. [69.13] Artık Sûr'a bir tek defa üflendiği, [69.14] Yeryüzü ve dağlar kaldırılıp birbirine tek çarpışla çarpılıp darmadağın edildiği zaman, [69.15] işte o gün olacak olur (kıyamet kopar). [69.16] Gök de yarılır ve artık o gün o, çökmeye yüz tutar. [69.17] Melekler onun (göğün) etrafındadır. O gün Rabbinin arşını, bunların da üstünde sekiz (melek) yüklenir. [69.18] (Ey insanlar! ) O gün (hesap için) huzura alınırsınız; size ait hiçbir sır gizli kalmaz. [69.19] Kitabı sağ tarafından verilen:" Alın, kitabımı okuyun" der. [69.20] " Doğrusu ben, hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum." [69.21] Artık o, hoşnut kalacağı bir hayat içindedir, [69.22] Yüce bir cennette, [69.23] Meyveleri sarkmış halde. [69.24] (Onlara denir ki:) Geçmiş günlerde işlediklerinize (iyi amellerinize) karşılık, âfiyetle yeyin, için. [69.25] Kitabı sol tarafından verilene gelince,der ki:" Keşke, bana kitabım verilmeseydi!" [69.26] "Şu hesabımın ne olduğunu bilmeseydim!" [69.27] Keşke onunla (ölümümle) her iş olup bitseydi! [69.28] Malım bana hiç fayda sağlamadı; [69.29] Saltanatım da benden (koptu), yok olup gitti. [69.30] Onu yakalayın da, (ellerini boynuna) bağlayın; [69.31] Sonra alevli ateşe atın onu! [69.32] Sonra da onu yetmiş arşın uzunluğunda bir zincir içinde oraya sokun! [69.33] Çünkü o, ulu Allah'a iman etmezdi, [69.34] Yoksulu doyurmaya teşvik etmezdi. [69.35] Bu sebeple, bugün burada onun candan bir dostu yoktur. [69.36] İrinden başka yiyecek de yoktur. [69.37] Onu (bile bile )hata işleyenlerden başkası yemez. [69.38] Görebildikleriniz üzerine yemin ederim, [69.39] Ve göremediklerinize ki, [69.40] Hiç şüphesiz o (Kur'an), çok şerefli bir elçinin sözüdür. [69.41] Ve o, bir şair sözü değildir. Ne de az iman ediyorsunuz! [69.42] Bir kâhin sözü de değildir (o). Ne de az düşünüyorsunuz! [69.43] (O), âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir. [69.44] Eğer (Peygamber) bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı, [69.45] Elbette onu kıskıvrak yakalardık. [69.46] Sonra onun can damarını koparırdık (onu yaşatmazdık). [69.47] Hiçbiriniz buna mâni de olamazdınız. [69.48] Doğrusu o (Kur'an), takvâ sahipleri için bir öğüttür. [69.49] İçinizde (onu) yalan sayanlar bulunduğunu şüphesiz bilmekteyiz. [69.50] Muhakkak o, kâfirler için bir iç yarasıdır. [69.51] Ve o, gerçekten kat'î bilginin ta kendisidir. [69.52] O halde, ulu Rabbinin adını yüceltip noksanlıklardan tenzih et. |
|