|
| 78 - Sura en-Nebe | |
| | كاتب الموضوع | رسالة |
---|
أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: 78 - Sura en-Nebe الإثنين 31 أكتوبر 2022, 4:52 pm | |
| 78 - Sura en-Nebe S imenom Allaha, Svemilosnog, Milostivog! (1) O čemu oni jedni druge pitaju?! (2) O Vijesti velikoj, (3) o kojoj se oni razilaze. (4) Tako ne treba, oni će saznati sigurno! (5) I opet, tako ne treba, oni će saznati sigurno! (6) Zar Zemlju kolijevkom nismo učinili, (7) i planine kao klinove, (8) i vas kao parove stvorili, (9) i vaš san smirajem učinili, (10) i noć odjećom učinili, (11) i dan za privređivanje odredili, (12) i iznad vas sedam čvrstih sazdali, (13) i svjetiljku plamteću postavili?! (14) Mi iz kišnih oblaka vodu obilnu spuštamo (15) da njome žito i bilje izvedemo, (16) i bašče guste. (17) Dan suda je, zaista, već određen, (18) Dan kada će u rog biti puhnuto, pa ćete vi, sve skupina po skupina dolaziti, (19) i nebo će biti otvoreno i mnogo će kapija imati, (20) i planine će pokrenute biti i priviđenje će postati. (21) Džehennem će, doista, zasjeda biti, (22) obijesnima mjesto povratka, (23) u kome će zauvijek ostati, (24) u njemu nikakve svježine neće osjetiti, ni pića okusiti, (25) osim vrele vode i ledenohladne i smrdljive kapljevine,
|
| | | أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: رد: 78 - Sura en-Nebe الإثنين 31 أكتوبر 2022, 4:52 pm | |
| (26) kazne prikladne. (27) Zaista se oni nisu nadali polaganju računa (28) i potpuno lažnim smatrali su Naše ajete i znakove, (29) a Mi smo sve pobrojali i zapisali. (30) "Pa zato kušajte, a Mi ćemo vam patnju samo povećati!" (31) Zaista bogobojaznima mjesto spasa i uživanja pripada: (32) bašče i vinogradi, (33) i djevice čvrstih grudi, godina istih, (34) i pehari puni. (35) Tamo prazne besjede i laži neće slušati, (36) to im je nagrada od Gospodara tvoga, dar dovoljni. (37) Od Gospodara nebesa i Zemlje i onoga što je između njih, Svemilosnoga, kome neće moći zboriti. (38) Na Dan kada Duh i meleci budu u redove poredani, oni neće govoriti. Govorit će samo onaj kome Svemilosni dozvoli, a istinu će reći. (39) To je Istiniti dan, pa ko hoće, povratak Gospodaru svome prihvatit će. (40) Mi vas, zaista, na patnju blisku upozoravamo, na Dan u kome će čovjek djela ruku svojih vidjeti, a nevjernik uzviknuti: "Kamo sreće da sam prašina bio!"
|
| | | | 78 - Sura en-Nebe | |
|
| صلاحيات هذا المنتدى: | لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
| |
| |
| |