Још једна обична прича
-Ес-селаму алејкум, драга сестро. Могу ли ти поставити неколико питања?
-Наравно, биће ми задовољство!
-Какав је био твој поглед на ислам и муслимане раније?
-Ух, па не могу рећи леп. Нека ми Узвишени Бог опрости, али била сам под великим утицајем медија који га представљају сувише субјективно и нереално. Сматрала сам да су у исламу жене деградиране, а људи терористи.

-Кажи ми, какав је био твој први сусрет са исламом?
-Било је то, отприлике, пре две године. Хвала Узвишеном Аллаху упознала сам једног младића муслимана. Тада сам веровала у Бога, ишла у цркву и молила се. У почетку смо уопштено причали о вери. Очигледно, бранила сам своје ставове и виђења, а он своје. Временом сам почела да увиђам колико уствари мало знам. Он је имао одговор на свако питање. Када смо причали о Исусу, десила се прекретница да схватим  Истину. Као што знамо, хришћани верују да је Исус био син Божији, а он ми је објаснио да то није истина, после чега сам, некако одмах схватила да је у праву.

После сам изгубила контакт с тим младићем, али мисао о Исламу је остала у мени. Хтела сам више да сазнам, да откријем или да се информишем. Зато сам користила интернет. Што сам више читала, то ме је више привлачило. Неке ствари су постајале јасније. Схватила сам смисао свога постојања, другачије сам гледала на свет око нас.

Пролазило је време. Живот је наставио даље, али у мени је била празнина. Одлучила сам да поново тражим испуњење живота. Искрено, не знам шта ми је било. Једног дана сам опет почела да тражим информације. Жеља је почела да преовладава и хвала Узвишеном Богу наишла сам на сајт www.муслиманка.нет. Ушла сам на њихов форум не очекујући пуно, јер до тада нико није имао времена за мене. Оставила сам поруку сестрама да желим да пређем у ислам, али не знам како. Питала сам да ли нека од њих може да ми помогне. Сутрадан сам се изненадила, дочекале су ме широм отворених руку, пуне разумевања, савета и помоћи.

Рекле су шта треба да радим везано за изговарање шехадета и давале ми корисне информације. Посебно ми је помогла једна сестра  за коју ми је Узвишени Аллах омогућио да је заволим пуно.

Била је уз мене на сваком кораку. Послала ми је књиге, превод Кур'ана и још неке друге ствари потребне за клањање. Бодрила ме како на самом почетку тако и сада. Послала ми је џилбаб (женска одећа слична дугој хаљини), мараму и сеџаду да имам за клањање. Мој тадашњи стил облачења није одговарао, тако да сам морала да променим гардеробу. Шехадет сам изговорила насамо, мада ћу ускоро, инша-Аллах, и пред сведоцима. Изговарам га у току молитве, што је потврда Истине коју носим.

Моји најближи још не знају. Не проналазим речи, али рећи ћу им то. Моја сестра од тетке је сазнала и не жели да прича са мном, такође и неки пријатељи. Такву реакцију сам донекле и очекивала. Најближи ће у почетку бити скептични, али временом ће се навићи, јер ме пуно воле и желе да будем срећна. Наравно, ни ту није крај. Још је велика борба преда мном, јер моји још не знају.

Пре пар вечери сам се насмејала када сам клањала јацију. Спуштам се на сеџду, а син стао поред мене понавља све што ја радим. Аллаху екбер! Тако ми је било драго. То је подстицај да наставим Пут. Знам да већина људи живи у заблуди и види ислам као нешто лоше и страшно. Ето, и моји пријатељи. Колико год да им причам, они то не схватају. Најгоре што чујем и што углавном већина говори јесте да ми је испран мозак. Али, Узвишени Бог је на мојој страни, тако да ме те речи не повређују.

-Највише те је привукла Једноћа Створитеља, је ли тако?
-Па, јесте. Моја унутрашња борба је нешто, што не бих могла да опишем. Постоје многобројни докази који су ми отворили срце. Што више учим и читам то ми је вера јача и стабилнија.

-Имаш ли још увек предрасуда о исламу?
-Не! Дошла сам до закључка да ислам веома поштује жену, то је, дакле, вера о љубави и миру.
-Порука за крај.
-Хвала Узвишеном Богу што нас је почастио искреном вером. Да нам Аллах Узвишени помогне и да наше приче покажу право лице ове вере! Амин!
Сара