أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: Al-Fajr الخميس 03 يناير 2019, 7:40 pm | |
| Al-Fajr Makkan Ve jménu Boha milosrdného, slitovného. (1) Při úsvitu (2) a při nocích deseti (3) a při spárovaném a jedinečném (4) a při noci, když ubíhá! (5) Což není v tom pro člověka rozvážného přísaha? (6) Neviděls, co učinil Pán tvůj ´Ádovcům (7) Iramu,jenž proslul sloupy svými, (8) jimž nic podobného nebylo stvořeno v žádné zemi, (9) a kmeni Thamúd,jenž skály v údolí prorážel, (10) a Faraónovi, který na kůly narážel, (11) a těm, kdož v zemích vzpurní byli (12) a pohoršení v nich pak šířili? (13) Však Pán tvůj proti nim důtky trestající rozpoutal, (14) neb Pán tvůj neustále na číhané stál. (15) Co člověka se týče,když Pán jeho jej zkoušce podrobuje a štědrosti a dobrodiním jeho zahrnuje, pak on hovoří: "Pán můj mi poctu prokazuje. (16) Když naopak jej zkouší tím, že příděl obživy mu odměřuje, pak on hovoří: "Pán můj mě ponižuje." (17) Však pozor! Vždyť vy sirotky nectíte, (18) ani k nakrmení nuzných se navzájem nevybízíte (19) však dědictví slabých nenasytně pohlcujete (20) a jen bohatství v lásce vášnivé máte. (21) Však pozor! Až země bude rozdrcena ranou za ranou (22) a přijde Pán tvůj i andělé, řada za řadou, (23) a až v ten den bude peklo předvedeno,tehdy si člověk připomene - však co bude mu připomínání platno? (24) I zvolá: "Kéž bych měl na život budoucí něco předem připraveno!" (25) V ten den takovým trestem nebude nikdo potrestán (26) a nikdo takovými okovy spoután! (27) A ty, duše usmířená, (28) vrať se k Pánu svému v zalíbení a spokojená! (29) Vstup mezi služebníky mé (30) a vejdi do zahrady mé! |
|