أحمد محمد لبن Ahmad.M.Lbn مؤسس ومدير المنتدى
| موضوع: An-Naazi'aat الخميس 03 يناير 2019, 6:35 pm | |
| An-Naazi'aat Makkan Ve jménu Boha milosrdného, slitovného. (1) Při silou vytrhujících, (2) při čile prohánějících, (3) při plavně se nesoucích, (4) při usilovně se předbíhajících, (5) při rozkazy uspořádávajících! (6) V den, kdy rozezní se znějící (7) a přijde po ní následující, (8) v ten den se všechna srdce rozbuší (9) a zraky jejich se hanbou zkruší! (10) Říkají: "Což vskutku budeme vráceni v stav původní, (11) až staneme se kostmi zpráchnivělými?" (12) A připojí: "To věru návrat byl by záhubný!" (13) A ozve se jen zvuk jediný, (14) a hle, octnou se bdící na zemi! (15) Zdaž donesla se ti o Mojžíšovi zpráva, (16) když Pán jeho naň zavolal v údolí posvátném Tuwá: (17) "K Faraónovi se vydej, neb on věru zpupným se projevil, (18) a rci mu: "Což se nepatří, aby ses očistil (19) a já abych tě dovedl k Pánu tvému a ty se Ho bál?" (20) A znamení největší mu ukázal, (21) však ten za lež je prohlásil a neposlušný byl, (22) pak zády se otočil a pryč pospíšil (23) a lidi své si shromáždil a pak prohlásil: (24) "Já vaším pánem jsem nejvyšším!" (25) A učinil jej Bůh na onom i tomto světě trestem varovným, (26) a pro toho, kdo naplněn je bázní, to věru bude poučením! (27) Jste obtížnější pro stvoření vy, anebo nebe? On je vystavěl, (28) v klenbu je vyzvedl a vhodně vyrovnal, (29) temnotou noc jeho zahalil a jasu dennímu z něho vzejít dal (30) a zemi posléze rozprostřel, (31) a aby voda i pastviny na ní vzešly, způsobil (32) a také hory tam zakotvil, (33) aby užitek v tom pro vás i vaše stáda byl. (34) A až nadejde ten převrat nesmírný (35) v den, kdy člověk si vzpomene na všechno své snažení, (36) tehdy předvedeno bude peklo tomu, kdo uvidí. (37) Ti, kdož vzpurní byli (38) a život pozemský si oblíbili, (39) těm věru peklo za útulek připravili. (40) Však ten, jenž postavení Pána svého se bál a duši svou před vášní spasil, (41) ten věru v zahradě rajské svůj bude mít azyl. (42) Budou se tě na Hodinu, a kdy má nastat, ptát; (43) proč ty máš se vlastně o ní zmiňovat? (44) Vždyť Pánu tvému patří lhůta její konečná! (45) Ty jen varovatelem jsi toho, jenž obavu z ní má. (46) A v den, kdy spatří ji, bude se jim zdát, jako by v hrobech svých víc než večer či jitro nestrávili. |
|